Lente musthaves

Een verschuiving van de seizoenen betekent ook een geleidelijke shift van zware materialen naar luchtigere stukken. Of u nu op zoek bent naar de juiste tussenjas of een lichtgewicht pantalon voor het naderende voorjaar; met de must haves van Schmalz zit u altijd goed. Welke items elke man in zijn garderobe zou moeten hebben in de aanloop naar de lente? U leest het hier!

Als er één item in uw garderobe is waar u altijd op kunt rekenen, dan is het wel een wit T-shirt. Trends komen en gaan, maar door de geschiedenis heen heeft de eenvoudige witte ronde hals zijn blijvende kracht inmiddels ruimschoots bewezen. Het is niet moeilijk om te zien waarom. Het eenvoudige (witte) T-shirt is een geweldige keuze in het tussenseizoen, gedragen onder een pak, blouse, trui of tussenjas in combinatie met een jeans of chino in elke denkbare kleur.

Ga voor lichter, niet feller als het op het kleurpalet van uw broeken aankomt in de overgangsperiode van winter naar voorjaar. Een of twee tinten lichter kunnen al wonderen doen voor uw dagelijkse looks. Schakel bijvoorbeeld van een donkere indigo jeans naar lichterblauwe wassingen of van chocolade bruine chino’s naar beige of en koperkleurige stukken.

Het lenteweer kan onvoorspelbaar zijn, waardoor het dragen van extra laagjes u te allen tijde warm houdt. Niet alleen geven ze uw outfits extra diepte, ze creëren ook de nodige afwisseling. Een onmisbaar ontwerp in uw kast is dit seizoen de zogeheten shacket, een kruising tussen een jas en een overhemd. Gemaakt van dik, kou afwerend materiaal en geschikt als jas, voor over een trui of T-shirt, maar ook als overhemd onder een dikkere jas op koudere dagen.