Colors of 2022

Het is niet verwonderlijk dat optimisme en hoop de sleutelwoorden van 2022 zijn, na voorgaande jaren van onzekerheid. Niet alleen silhouetten worden ontdaan van beperkingen en formaliteit om vrijheid en comfort te vieren, ook de kleuren zijn vrolijk, levendig en daarnaast zachter dan in 2021 toen heldere, felle kleuren een moment beleefden. Het nieuwste palet is gevarieerd, maar de tonen zijn delicater. Van tinten geïnspireerd op een de kamer van een pasgeborenen tot de natuur om ons heen; lees hier alles over de kleuren van 2022.

Er is dit seizoen zeker geen gebrek aan kleur. Als het aan de ontwerpers ligt, verlaten we het huis massaal in de meest verrassende en nieuwe tinten. Dit wordt ook wel dopamine dressing genoemd, omdat de kleuren zorgen voor een goed gevoel. Zo zijn pasteltinten nog altijd populair, waarbij u kunt denken aan zachtblauw, baby roze, bananen geel, mango oranje en mintgroen. 

Groen is de kleur van wedergeboorte en staat in 2022 nog altijd voor onze verbinding met de natuur en vrijheid. wanneer de dagen grijs zijn en de toekomst onzeker, wordt het geassocieerd met hoop en optimisme. Van het levendige groen van vers gras of bladeren en olijf- of smaragdgroen in de winter tot appel of limegroen in het voorjaar, de boodschap lijkt duidelijk dit jaar: feeling blue? Draag groen!

Een ander kleurenpalet dat rechtstreeks uit de natuur komt is dat horend bij een mooie stranddag. Wandelen op het strand is zowel in de winter als zomer aantrekkelijk en goed voor de gezondheid. Het (bleke) zonlicht roept een gevoel van welzijn op, terwijl lopen op zand de spieren versterkt. Kleuren die hierbij horen en die we in 2022 veel gaan zien zijn: gele en bruine tinten vermengd met bordeaux, oranje en een vleugje grijsblauw. Daarnaast zijn het klassieke blauw-, groen- en okertinten, afgewisseld met marineblauw, gebroken wit en grijstinten.

Van diepe chocolade en eikenhouten tonen tot boterachtige toffee tinten; bruin is teruggekeerd uit de mode ballingschap om een ​​van de meest gewilde tinten van het jaar te worden. Lang beschouwd als gedateerd, saai en ongekunsteld, vooral in vergelijking met andere neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs, lijkt de kleur zijn publieke imago te hebben hersteld. De meer waarschijnlijke verklaring hiervoor lijkt de huidige honger naar minimalisme, duurzaamheid en (daar is het weer) natuurlijke schoonheid.