HAPPY NEW YEAR

Ooit gehoord van de uitdrukking ‘nieuw jaar, nieuwe jij?’ Maak u klaar voor een frisse modestart in 2022. Terwijl minimalisme en ingetogen kleuren in 2021 een belangrijk aandachtspunt waren, maakt deze less is more benadering in 2022 plaats voor vrolijke kleuren, rijke materialen en speelse patronen, die u mogelijk weer draagt voor ouderwets contact met de buitenwereld. Blijf lezen voor manieren waarop u uw stijl in 2022 opnieuw kunt uitvinden.

De zachtere kleuren en dan met name roze, worden vaak geassocieerd met vrouwen. Door zich voor 2022 op de fellere kleuren voor mannen te richten, hebben ontwerpers geprobeerd genderstereotypen te doorbreken. Van top tot teen in pastel roze is één van de trends in het nieuwe jaar. Vind u dit echter iets te extreem? Kies dan voor andere looks in één kleur, waarbij u bijvoorbeeld kunt variërend met neutraal bruin, camel, groen, blauw of gebroken wit, maar dus ook opvallendere tinten als mandarijn of geel. 

Was het vorig jaar de loungewear die de jeans voorbijstreefde qua populariteit, dit jaar is de good old spijkerbroek weer terug aan de top. Sterker nog, denim van top tot teen is de hit van het nieuwe jaar. Mocht een volledige Canadian tuxedo een brug te ver zijn voor u, kies dan voor enkele items van spijkerstof als een fijne jeans, denim blouse of spijkerjasje.  

Ook coltruien zijn terug van weggeweest en dit jaar kunt u echt een statement maken in dit veelzijdige item. Afhankelijk van de weersomstandigheden draagt u hem onder een blazer of shacket en op een casual chino of spijkerbroek. Combineert u een nauwsluitende coltrui met nette pantalon, creëert u in een handomdraai een outfit waarmee u op gekledere dagen pico bello voor de dag komt. Een nette blazer maakt het geheel helemaal af. 

Naast de coltrui zijn grote breisels met geometrische patronen happening in 2022 en stoten ze de vorig jaar zo populaire capuchontrui wellicht van de troon. Ontworpen om meer dimensie aan het bovenlichaam te geven, kunnen deze stuken worden gecombineerd met contrasterende materialen als jeans of corduroy voor een interessante look. Ook op een effen chino met T-shirt of klassiek overhemd eronder komt deze trend geweldig tot zijn recht.