MERRY CHRISTMAS

De feestdagen kunnen geweldig zijn, helemaal nu het er een hele kleine kans inzit dat we weer ouderwetse kerstborrels, diners en feestjes mogen bijwonen. De uitdaging zit hem misschien niet in de verplichte kerstbanketten, maar in de kleding die u draagt naar al deze verschillende gelegenheden. Helemaal na een jaar van comfortabele outfits. Of u nu kerstborrels gaat drinken met uw leidinggevende, schoonmoeder dan wel vrienden, in de nieuwste december collecties van Schmalz bent u te allen tijde klaar voor een holly jolly Chirstmas!

Misschien bent u al jaren in de schoonfamilie of misschien ontmoet u de familie van uw wederhelft voor het eerst? Ga overdag tijdens de kerstwandeling voor de veilige route met een chino of donkere jeans, klassiek overhemd en stijlvolle versie van de kersttrui. Mocht de temperatuur het toelaten, combineer het geheel dan met een bodywarmer. Niet alleen erg trendy op dit moment, maar ook heerlijk warm en ideaal voor sportieve bezigheden. 

Voor het diner ’s avonds volstaan een blazer en pantalon met overhemd en das, mits de dresscode geen black tie zegt. Semi-formeel is nog steeds formeel, maar niet noodzakelijk de traditionele combinatie van een zwart pak met wit overhemd. In plaats daarvan kunt u binnen redelijke grenzen experimenteren met verschillende kleuren qua overhemd en pak. Zo kan een overhemd in tinten als donkerblauw of groen, grijs of cognac ook prachtig zijn, evenals een pak in één van dezelfde kleuren voor een verrassende twist op de bekende look. Schuif je aan tafel bij je eigen familie en vrienden, schroom dan niet om voor het diner eventueel uit te pakken met een overhemd of feestelijke das in print. 

De dresscodes voor die van de kerstborrel op werk, hang volledig van de uitnodiging af. Mochten er geen kledingvoorschriften zijn of heeft u geen zin in een volledig pak, ga dan voor losse items, waarin u zich goed voelt, maar die wel een zekere zakelijke flair hebben. Combineer bijvoorbeeld een mooie blazer met een geklede pantalon of chino en verwissel uw overhemd al dan iet voor een net T-shirt of chique (col)trui. Een das is hier optioneel, maar zeker een geweldige finshing touch wanneer u deze alsnog toevoegt aan uw outfit.

Als de uitnodiging voor het feest 'black tie' zegt, ga dan voor het echte werk in een zwarte smoking met een formeel overhemd en een verfijnd vest. Experimenteer mogelijk met stoffen zoals fluweel voor die extra feestelijke uitstraling, zo typisch voor deze dagen. Een vlinderdas, manchetknopen en pochet zorgen voor de perfecte kers op de taart. Merry Christmas!