KEEP IT COOL

Nu de zogeheten post pandemische summer of love in volle gang is, mag u weer gezien worden, maar dan wel in de geweldige collecties van Schmalz natuurlijk. Of u nu geniet van uw eigen achtertuin, een bruiloft bijwoont of op vakantie bent; wij helpen u met liefde aan de mooiste looks voor elke gelegenheid. Kleden voor warm weer kan immers een uitdaging zijn. Hoe u netjes voor de dag komt in casual zomeritems, leest u hier!

Beach. Wat ons betreft is er geen reden om er niet goed uit te zien wanneer u ontspant. Voornemens om deze zomer naar het strand te gaan? Kies dan voor een zwembroek, waarin u opvalt, zelfs op de drukste stranden. Denk tropische en geometrische patronen met contrasterend stiksel voor een vrolijke uitbarsting van felle kleuren. Draag er een polo op voor de lunch en casual overhemd (al dan niet open over een T-shirt) voor de low key strandborrel.

BBQ. Zomer en barbecue-avonden gaan samen als yin en yang. Ouderwets genieten van deze heerlijke avonden doet u in casual zomeroutfits. Ga voor lichtere jeans of chino’s en combineer deze met een poloshirt of T-shirt voor een ontspannen uitstraling. Tip van Schmalz: shop uw favoriete fit in verschillende kleuren en rouleer deze. Probeer daarbij minstens één neutrale toon en één opvallende tint te kiezen en maak uw outfit af met sneakers.

Borrel. Officiële borrels zijn alweer even geleden en kunnen een uitdaging zijn vooral wanneer u door de hitte geen zin hebt om in pak te gaan. Een manier om er toch goed uit te zien en u tegelijkertijd goed te voelen, is door voor zomeroverhemden te kiezen, gemaakt van ademende stoffen. Van alle seizoenen zijn de zomer overhemden het meest kleurrijk en opvallend dus voel u vrij om populaire zomerpatronen als bloemen, strepen of paisley uit te proberen. Combineer deze met een nette broek of chino van een lichtgewicht stof als linnen en kies een paar strakke loafers eronder voor de ultieme gentleman look.

Bruiloft. Met buitenceremonies in de stralende zon op warme locaties, kan een trouwkostuum één van de moeilijkste zomerlooks zijn om te perfectioneren. Investeren in een geweldig zomerpak is dan ook een goed idee. Ga hierbij voor een losse stofstuctuur en vermijd dikke materialen, gevoerde jasjes of al te strakke pasvormen. Kies bijvoorbeeld eens voor een broek die nét iets korter is voor het ultieme zomerse plaatje. Beige en blauw blijven favoriet, dit seizoen kunt u echter ook met een gerust hart pastel dragen, waarbij met name roze en lila momenteel trendy zijn. Vergeet tot slot uw manchetknopen niet, net als een das en een paar nette schoenen of brogues.