FASHION FORECAST

Na vele maanden binnenblijven als gevolg van de voortdurende Covid-19-beperkingen, zou het u vergeven zijn als uw interesse in de laatste mode het afgelopen jaar enigszins op de achtergrond is geraakt. Gelukkig gaat daar in 2021 verandering in komen! De nieuwste ladingen aan fantastische trends, zullen een heerlijke, frisse wind door uw garderobe laten waaien. Hoogste tijd om uw garderobe aan te vullen met de meest stijlvolle nieuwkomers dus. Welke dat zijn, leest u hier!

Minimalisme. Functioneel, zonder franjes en aangedreven door snitten op maat; in 2021 zult u minimalistische mode tegenkomen, die een vernieuwende en smetteloze stijl met zich meebrengt, welke allesbehalve saai te noemen is. Denk aan klassieke zwarte pakken op maat met inzetstukken van onderscheidend materiaal of eenvoudige casual wear in prachtige aardse en rustige kleuren.

Leather weather. Leer is een ware rage geweest en aankomend jaar blijft dit nog even. Het devies voor 2021 is om u van top tot teen in deze opvallende textuur te hullen. Vind u dit echter iets teveel van het goede, dan kunt u nog steeds meedoen met de trend door één of twee kledingstukken aan uw look toe te voegen. Een klassiek leren jack bijvoorbeeld zal nooit misstaan.

Vest. Een onverwachte trend dit jaar is het vest. Geüpdatet en wel met een moderne flair, die u niet zal kunnen weerstaan. Het stigma rondom dit item is verdwenen, zoals de ultra wijde pantalon zijn nerd-oorsprong tevens achter zich liet in afgelopen modeseizoenen. In plaats daarvan is het vest tot geek chique verheven. Lang, kort, dik of dun van stof, gedragen als extra boven- óf onderlaag en gedragen als statement stuk of juist enorm in contrast met de rest van uw look; dat het vest veelzijdig is, lijkt duidelijk. Onze stijltip: draag hem losjes dichtgeknoopt over een T-shirt, in combinatie met een overhemd en das voor een preppy look of stijl hem als jas en match met een warme sjaal.

Naast de onverwachte retour van de tie dye print vorig seizoen, lijkt de beginnende verliefdheid op logo’s van vorig jaar in 2021 uit te groeien tot een volwaardig houden van. Truien, coltruien, hoodies en T-shirts zitten boordevol logo’s en willekeurige letters, die ooit als een teken van slechte smaak werden beschouwd. Ook presenteert een mix van opvallende (grafische) prints zichzelf nog altijd als één van de meest gevestigde trends voor aankomend jaar. Voeg een blazer of jas met ruiten toe aan uw kledingkast, evenals een pak, das of blouse in strepen en wissel laatstgenoemde stukken af met paisley en bloemenpatronen. Afwisseling is immers de sleutel tot een interessant (lockdown) leven.