JASSENPARADE

Nu zonovergoten avonden langzaam overgaan in straatverlichte schemering, is een warme en stijlvolle herfstjas geen overbodige luxe. Niet alleen beschermt het u tegen ijzige lucht, regen en wind, ook kan het uw outfit de nodige persoonlijkheid geven. Het kiezen van de juiste stijl lijkt niet gemakkelijk met zoveel beschikbare opties. Om de keuze eenvoudig te maken, hebben we bij Schmalz daarom een selectie van de meest stijlvolle, comfortabele en modieuze uitvoeringen van de herfst 2020 voor u uiteengezet.

 

Een shearling-jas. Deze zachte en warme jas is vaak gemaakt van behaaglijke schapenwol (echt of synthetisch) en heerlijk warm als de temperaturen behoorlijk dalen. Deze herfst kiest u er één met een donkere buitenkant in de trendkleuren van dit moment als bruin, cognac of zwart. Uiteraard heeft u geen motor nodig om er toch goed uit te zien in een motorjack. De juiste instelling volstaat bij dit korte, stoere model, dat meestal is gemaakt van zwart of bruin leer en zich perfect leent voor ietwat ruigere look. Ook de bomberjas is favoriet voor een stoere uitstraling en daarbij perfect voor in het weekend, dankzij zijn casual voorkomen. Draag beide items op een vrije dag in combinatie met een chino en overhemd of op een cargobroek met comfortabele sweater dan wel (gebreide) coltrui.

 

De mantel is stijlvol, gekleed, ontworpen om over vrijwel elke outfit te dragen en houdt u daarnaast ook nog de hele winter warm. Probeer bij het kiezen ervan vast te houden aan tijdloze vormen en kleuren, evenals dikke en warme materialen. Het model is ongelooflijk veelzijdig, want u kunt hem zowel dragen over een sportief T-shirt met jeans als over een pak met das. Klassieke tonen als donkergroen, marineblauw, camel en grijs passen uitstekend bij deze jas.

 

Parka’s of gewatteerde jassen zijn de ideale vrijetijdsitems voor koud, regenachtig weer. Ze zijn vaak gevuld met dons of synthetische vezels en hebben soms een met bont gevoerde capuchon. Dankzij hun warme en relaxte dessins zijn de modellen daarbij perfect voor informele herfstuitjes. Combineer met een jeans en sneakers voor ultiem comfort op een vrije dag.

 

Hoewel hij misschien beelden oproept van de typische detective met zonnebril op, sigaar in de mond en krant voor het gezicht, is de trenchcoat wellicht het meest veelzijdige kledingstuk op deze lijst. U kunt hem letterlijk bij alles en voor elke gelegenheid dragen, waarbij de lengte bij voorkeur ergens tussen de bovenkant van uw knie en het midden van uw dijbeen valt. De jas biedt op zichzelf niet zoveel bescherming tegen de kou, toch is hij door het lichte gewicht de uitgelezen keuze bij meerdere lagen, aangezien hij wel beschermt tegen wind en regen. Traditionele types kiezen voor het klassieke kaki ontwerp. Heeft u donkere gelaatstrekken, dan kan een donkerblauwe of donkergrijze trenchcoat net wat meer voor u doen. U zult in ieder geval te allen tijde stijlvol voor de dag komen in deze ongeëvenaarde klassieker.