SCHMALZ ENDOF2018

Binnenkort sluiten we 2018 af en beginnen we aan een gloednieuw jaar met gloednieuwe outfits. De hoogste tijd voor een terugblik op de mannenmode van afgelopen jaar. Tijd voor een duik in het verleden met het oog op de toekomst. Want wat zullen we meenemen in 2019 en wat laten we liever achter?

Ruiten waren afgelopen jaar voor zowel vrouwen als mannen zeer geliefd! Een goede print om een speelse look neer te zetten en extra volume te creëren. Zet u deze trend voort? Dan hebben wij een handige tip! Indien u kiest voor een compleet geruite outfit, zorg er dan voor dat alle items hetzelfde patroon hebben en het geheel ‘gebroken’ wordt door een neutraal effen item.

Een maatkostuum? Het mocht dit jaar iets informeler. het klassieke tweedelige pak kreeg namelijk een casual twist. Dat betekende o.a. lange jasjes zonder revers, wijdere broeken en colberts met brede schouders. Het klassieke overhemd kon daarnaast eenvoudig vervangen worden door een mooie trui of t-shirt.

Mode-items met sportswear invloeden (activewear) waren dit jaar ook erg populair. U kunt hierbij denken aan padded jassen en hoodies. Perfect voor de koude winterdagen en tevens zeer verrassend in combinatie met wat “chiquere” kledingstukken zoals een nette pantalon en klassieke loafers.

Gezien als een klassieke najaarskleur en volgens velen het nieuwe zwart: Bruin! Vond u ton sur ton iets te saai? Probeer dan diverse stoffen met elkaar te combineren voor meer dynamiek. Ook verschillende tinten bruin kunnen zorgen voor een speelse en dynamische look.

Namens Schmalz Mannenmode wensen wij u alvast een gelukkig nieuwjaar. We zien u graag weer in 2019!