SCHMALZ-BLOGSEPT21

Aankleden kan al ingewikkeld zijn als u precies weet in welk seizoen u zit, helemaal in tijden van een wereldwijde pandemie, waarop u dagen binnen zit, maar u kleden voor de overgang van zomer naar herfst vormt misschien wel de grootste uitdaging. Zo kunt u te maken krijgen met vorst, regen of een onverwachte hittegolf, soms allemaal op één dag. Wat ons betreft kunt u maar beter voorbereid kunt zijn en hoe kan dat beter dan met de nieuwste collecties van Schmalz, waarin u de mooiste combinaties maakt met uw favoriete items van de zomer en uw nieuwste stijlvolle aanwinsten voor de winter. Hoe? Dat leest u natuurlijk hier!

Wisselvallig weer in september vraagt om lagen, mits u ze licht van gewicht houdt. Teveel zware lagen onder een jas kunnen ’s ochtends geweldig zijn, maar tijdens de lunch als de zon weer doorbreekt, te warm en als u vervolgens iets uittrekt, te koud. Denk in plaats daarvan aan T-shirts met daaroverheen een overhemd of trui van zomerse stof; items die gemakkelijk aan en uit kunnen als het weer verandert. Daarbij zijn deze stukken een geweldige kans om wat kleur toe te voegen aan een eventuele grijze lucht. Tinten als blauw, pastel, bordeaux en bosgroen staan super over een wit, grijs of donker T-shirt. Draag een overhemd eventueel open op een extra warme en vrije na-zomerdag.

De oplossing voor een avondje uit wanneer het nog warm is als u aankomt, maar koud op de weg naar huis: een polo, eventueel met lange mouwen. Dit item lichter en meer ademend dan een trui, maar warmer dan een T-shirt en zowel de stof als kraag geven het geheel een meer casual uitstraling, waardoor dit item geschikt is voor een borrel of uitstapje naar een horecagelegenheid. Neem mogelijk nog een bodywarmer mee voor extra warmte, mocht u de hele avond van de buitenlucht genieten op een terras.

Een andere fijne optie voor septemberdagen is de momenteel uiterst populaire shacket, die de pasvorm en formaliteit van een blouse met de weerbestendige stof van een jas combineert en een stoere utility uitstraling geeft vanwege de opvallende zakken, ritsen en knopen. Niet alleen ziet u er scherp uit in dit veelzijdige model, maar u blijft geheid droog en profiteert daarnaast van extra ruimte om cash mee te nemen voor het volgende rondje. Proost!

Hoewel u chino’s het hele jaar door kunt dragen, komen ze in de nazomerdagen van september extra goed van pas. Niet alleen combineren ze makkelijk met zowel warme winteritems als luchtige zomerstukken, ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, waardoor u die gemakkelijk zittende lievelingslook dag na dag in verschillende tinten kunt dragen. Met een kans op regenbuien is het verstandig om voor kleuren als koper, donkerblauw en donkergroen te gaan. Donkere tinten zoals zullen regenvlekken beter verbergen dan hun lichte tegenhangers. Kies bij mooier weer voor lichte tonen als beige, crème, grijs en lichtblauw.