SCHMALZ-BLOGAPRIL21

De lente is officieel aangebroken! En als gevolg daarvan automatisch ook meer kleurrijke tijden, pandemie of niet, met als populairste tinten van dit seizoen onder meer groen, geel, grijs en een vleugje pastel. Speciaal voor alle heren die weer enigszins moeten wennen aan het toevoegen van bepaalde trends aan hun huidige comfortabele garderobe: bij deze een kort overzicht van de fijnste lentesets in de meest geliefde tinten van dit voorjaar.

Van baby roze of blauwe pakken tot mintgroene T-shirts en lichtgele overhemden; de grootste verandering dit voorjaar is de toenemende drang om ons te omringen met kleuren die rust, zachtheid, hoop en optimisme vertegenwoordigen en ons energie geven. Bereidt u dus voor op een scala aan suikerspin-tinten, waarmee u volop kunt variëren. Benieuwd hoe? Begin gewoon eens met enkele pastel accenten, zoals een das, overhemd, shirt, jasje of pantalon. Zo staat een lichtroze T-shirt bijvoorbeeld mooi bij een witte broek, lichtblauwe denim of grijze chino, maakt mint een goede combinatie met zeegroene tinten of donker denim en is perzik met donker denim eveneens een mooie match.

Andere trendy kleuren dit voorjaar zijn veelal geïnspireerd op de natuur. Met name saliegroen, grenzend aan grijs, beleeft een moment. Deze tint is niet alleen veelzijdig, maar leent zich ook uitstekend voor zowel casual als meer gekledere looks. Denk aan stoere utilitywear als een jas of cargopants, gecombineerd met klassiekers als een lichtblauw overhemd en grijze sweater, maar ook een stijlvolle chino of coltrui. Andere kleuren groen die het dit seizoen goed doen zijn een stuk opvallender en houden het midden tussen neongeel en limoengroen. Wie durft, combineert ze met neutrale kleuren zoals wit, beige, blauw, grijs of zwart voor een vrolijk en fris accent.

Nog meer verfrissende toevoegingen vindt u dit voorjaar in de vorm van de kleur geel: uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2021, omdat het optimisme, kracht en levenslust symboliseert. Geel leent zich uitstekend voor comfortabele loungewear-items zoals T-shirts, joggingbroeken, sportjasjes en sweatshirts, maar in een trui, overhemd of pantalon in helder geel zit u deze zomer ook goed. Ook voor deze kleur geldt: begin met een één accent, zoals bijvoorbeeld een gele trui op een jeans of grijze chino. Mocht dit naar meer smaken, kunt u deze zomer altijd nog bananas gaan en uitpakken in een volledig geel pak.