BLOG OKT19

Met een comeback van vrijwel elke modetrend uit de afgelopen decennia in voorgaande jaren, is het geen verassing dat ook de highlights van deze herfst enigszins nostalgisch aandoen. Van sportief tot op maat gemaakte pakken en leer tot print, dit najaar kan het allemaal. Schmalz Mannenmode zette de belangrijkste trends voor u uiteen.  

Game, set, match. Aankomend seizoen staat in het teken van het matchen van verschillende stijlen. Denk aan klassieke en formele items gecombineerd met casual en sportief. Zo kunnen leren sneakers onder een pak of wordt de oversized wollen mantel gedragen over een pantalon met sportstrepen.

Suits. Het pak is terug. Dit keer zult u hem wíllen dragen, niet omdat het moet. De herfst daagt u uit om eens voor een andere kleur te kiezen dan het gebruikelijke navy of grijs. Zo zijn bruin of zelfs zwart modernere alternatieven. Helemaal on trend bent u met een wijde pantalon.

Corduroy. De herfst is niet compleet zonder corduroy, uitgevoerd in een mooie blazer, pet of broek. Draag een grof gebreide coltrui of houtje-touwtje jas erbij en u bent klaar voor het najaar.

Shawl. Geen overbodige luxe nu de temperaturen dalen. Met name langere shawls zijn helemaal van nu. Draag hem op een andere manier dan gebruikelijk, bijvoorbeeld losjes rondom de nek met de uiteinden naar beneden of met één uiteinde over de schouder gedrapeerd.