schmalz mannenmode in schagen

In de zomer wilt u ook graag stijlvol voor de dag komen. Casual en sportieve outfits liggen voor het oprapen, maar hoe zit dat met het zomerpak? Weet u wat de mogelijkheden zijn en waar u op moet letten? Wij helpen u graag met een aantal tips!

Allereerst kijken we naar het materiaal. Het pak moet namelijk luchtig, comfortabel en ademend zijn. Dat is essentieel! Het wenselijke gewicht van een zomerpak is daarom niet zwaarder dan 250 gram. De materialen linnen, zijde, wol en katoen zijn allemaal goede opties voor het pak maar vooral een blend van deze stoffen is favoriet. Gaat u voor maatwerk laat het jasje dan ongevoerd of zorg ervoor dat het binnenwerk zo licht mogelijk is. Dit alles bevordert de draagbaarheid.

Voor de pasvorm is het raadzaam om advies te vragen in de winkel. Het is immers belangrijk dat de pasvorm de juiste is voor uw lichaamstype. Doorgaans kiest men in de zomer vaak voor een slank gesneden model. Ook kunt u ervoor kiezen om de pantalon nét iets korter te maken of om te slaan voor een trendy en sportieve uitstraling.

Kleur doet het altijd goed in de zomer. Ook bij het pak. Pastelkleuren zijn erg geliefd en een ideale optie voor de warme zomermaanden. Kijk wel goed naar uw huidskleur. Pastel kan de huid ook bleker doen lijken wanneer deze nog geen zonnestraal heeft gezien. Ook wordt het combineren van harde kleuren meestal afgeraden. U krijgt vaak een mooier effect door een harde tint met een lichte tint te combineren. Andere mooie kleuren voor de zomer zijn: lichtblauw, lichtgrijs, olijfgroen, khaki en off-white.

Het pak is niet af zonder de juiste schoenen of accessoires. Fijne, lichte schoenen die ideaal zijn onder een zomerpak zijn de loafers of instappers. Speel verder ook eens met de pochet, das en knopen. Hier zijn tal van mogelijkheden op het gebied van kleur, contrast en materialen.

Wilt u advies voor een perfect zomerpak? Wij helpen u graag verder!