BLOG SCHMLAZ MANNENMODE

Het aftellen tot Kerstmis is begonnen! De festiviteiten mogen er dan anders uit komen te zien, dit hoeft zeker niet het geval te zijn voor uw stijl. Of u nu plannen maakt voor een uitgebreid diner, er een glaasje gluhwein in de binnenstad op het programma staat of u zich verheugd op een heerlijke lange wandeling in de buitenlucht; bij Schmalz vindt u voor elk van deze gelegenheden een passende look voor een memorabele kerst. Feliz Navidad!

I’ll be home for Christmas. Thuis rondhangen bij het vuur, films kijken, uitgebreid koken of het huis versieren met vrolijke lichtjes, vragen allemaal niet bepaald om een kledingvoorschrift. Bent u echter toch op zoek naar een feestelijke touch, vanwege de familietraditie of een grote voorliefde voor Kerstmis? Probeer dan eens een comfortabele trui en varieer met modellen in (kerst)motief tot effen items, bij voorkeur in donkere kleuren als bruin, grijs, blauw of donkergroen. Kies er een broek onder in ongeveer dezelfde toon voor een mooi geheel en houd uw overhemden bij truien met prints klassiek, in zwart, donker- of lichtblauw. Onder effen sweaters staan exemplaren in print ook fantastisch, mits u voor items in dezelfde tonen kiest. Blijft u liever de hele dag in joggingpak, shop dan een feestelijk paar sokken erbij om uw look helemaal af te maken.

Baby it’s cold outside. Besluit u de comfort van uw huis te verlaten, dan vraagt het weer natuurlijk om meerdere lagen. Kies om te beginnen voor een trui van iets grover, warm materiaal, al dan niet uitgerust met kraag of capuchon, evenals strategisch geplaatste zakken. Gooi er een stoere bodywarmer, bomberjas of shearlingcoat over en draag er een casual jeans dan wel chino of corduroy broek in warme kleuren onder en u bent klaar om te wandelen in de natuur.

Zoom in. Beleef een fantastische online avond met uw collega’s op de jaarlijkse kerstborrel of geniet van een geweldig diner met familie en vrienden in een casual chique outfit. Beide gelegenheden vragen om een iets gekledere look, waarbij u geenszins in volledige smoking hoeft te gaan, maar bijvoorbeeld voor een mooi donker (maat)pak met een wit overhemd en das kunt kiezen. Extra punten scoort u met een uitvoering in camel of bruin, dé trendkleuren du moment. Deze semi formele momenten lenen zich ook uitstekend voor de combinatie van een pak of donkere broek met een donker overhemd en (col)trui van verfijnd materiaal, waarbij tinten als zwart/blauw en bruin/lichtblauw mooi matchen met elkaar.

Jingle Bells. Als de feestuitnodiging black tie zegt, ga dan beslist voor een zwarte smoking, inclusief formeel overhemd en gilet. Beknibbel in geen geval op uw accessoires, maar pak voor deze ene keer gewoon helemaal uit met een stijlvolle vlinderdas en uitbundige manchetknopen. Kerst wordt immers niet voor niets bezongen als the most wonderful time of the year!