SCHMALZ-BLOGMEI21

Net als een luchtig overhemd of comfortabele instappers, is de juiste jeans een must voor de zomer. Gelukkig zijn ze er in velen soorten en maten. Zo kunt u kiezen uit verschillende modellen in talloze wassingen en stijlen. Met zoveel opties lijkt het vinden van de juiste spijkerbroek vooral een les in geduld. Bij Schmalz hebben we u daarom alvast wat wind uit de zeilen genomen door een aantal van de mooiste denims toe te voegen aan ons assortiment, die er én goed uitzien en goed aanvoelen. Lees mee!

Stijlen die eind jaren negentig en begin jaren 2000 populair waren, beleven sinds jaar en dag een moment. Dit betekent automatisch ook de (her)opkomst van langere spijkerbroeken, welke ideaal zijn als het gaat om een wijde of regular fit, echter minder geschikt ogen voor strakkere pasvormen. Sterker nog, vermijd alles wat te strak om uw lichaam zit bij dit ontwerp en combineer een langere jeans met andere items die ook wat groter uitvallen als een wijde trui, overhemd en los vallend shirt.

Een ander gevolg van de heropleving van de mode van eind jaren negentig en begin jaren 2000? De wijde jeans! Deze keer niet alleen voor tieners of skaters. Het eerste dat u moet weten, is dat wijd geen synoniem is voor ‘slecht passend.’ Verzeker u allereerst van de juiste pasvorm (middelhoge taille, nauwsluitend in de taille, ruim in de dij en licht toelopend van de knie tot enkel) Verder geldt ook hier: vermijd combinaties met strakke items en kies in plaats daarvan voor iets wijdere modellen.

Legde de klassieke blauwe jeans het de afgelopen jaren in populariteit nog af tegen spijkerbroeken in zwart en grijs, dit seizoen komt daar verandering in. Blauw maakt een comeback en dan met name de originele kleur blauw. Met zijn oorsprong in werkkleding zal dit oorspronkelijke model er altijd geweldig uitzien samen met andere casual stukken, waarbij u bijvoorbeeld kunt denken aan effen T-shirts, simpele blauwe overhemden, gympen of sportieve truien. Donkerdere uitvoeringen daarentegen ogen wat meer gekleed en staan ook mooi in combinatie met wat meer geklede stukken, zoals een das, net overhemd, loafers of zelfs verfijnd maatwerk.

Naast blauw nemen ook witte denims toe in populariteit. Afgezien van overhemden, T-shirts en sportschoenen is het dragen van wit altijd een risicovolle aangelegenheid, vooral als het om spijkerbroeken gaat. Draag het op de juiste manier en u bent de coolste man op het feest. Contrast is de sleutel tot succes. Kies voor donkerdere kleuren aan de bovenkant en blijf uit de buurt van iets dat te strak zit. Ga in plaats daarvan voor een slanke of rechte pijp om het geheel klassiek te houden.

Op werkkleding geïnspireerde details zoals hamerlussen en opgestikte zakken maken ook een comeback, zowel in jeans als overhemden en jasjes. Zoals met de meeste trenditems, kunt u hierbij het beste gaan voor een “less is more” -benadering. Vermijd complete werkoutfits en kies in plaats daarvan voor smaakvol uitgevoerde details en spaarzaam gebruikte accenten.